top of page
כלים בבדיקות

זה יהיה מגלומני מידי לנסות לכסות את כל המידע הקיים בנוגע לכל כלי הבדיקות שקיימים בעולם.

מה שכן, ניסיתי לרכז ברשימות הכלים, כמות רבה של מידע, סקירות ואף הכוונות למקומות שמהם ניתן למצוא בדיוק את הכלים שאתם צריכים. וזה המקום להגיד תודה רבה למגזין הנהדר שנותן המון ערך לבודקים בישראל: "עולם הבדיקות" ולכותביו.

דבר אחד אני כן יכולה להדגיש- לא לקחת כלום כמובן מאיליו.
תמיד לחקור, לברר ולוודא האם הכלי הספציפי מתאים לצרכים שלכם ושל החברה בה אתם מועסקים, ולוודא שאין פתרון דומה בתוך החברה שמישהו  פיתח כבר (ותודה למיכאל שטאל, מגזין "עולם הבדיקות" מס' 8, על הטיפ הזה).

ניתן לחלק את כלי הבדיקות לכמה סוגים עיקריים:

כלי ניהול - מתמקדים בניהול תהליך הבדיקות: ניהול הדרישות, מעקב ותיעוד לכל הבדיקות שבוצעו במערכת, כלים לניהול התקלות וכלים לעדכון התצורה - הגרסה הנבדקת של המערכת.
לקריאה נוספת על כלי ניהול לחצו כאן.

 

כלים סטטיים - כלים אלו עוזרים לנו לוודא שאין "חורים" בדרישות, עוד לפני הרצת התוכנה. 
בכלים אלו אנחנו מבינים את מה שהתוכנה אמורה לעשות, שאין קטעי קוד "מתים" - שלא ניתנו להם מענה או שלא יהיו בהם שימוש, נבין את מבנה תלויות המערכת ובכלל את כל מורכבות הקוד ומידת הכיסוי הקוד בבדיקות. 
לקריאה נוספת על כלים סטטיים לחצו כאן.

כלים לכתיבת בדיקות ונתונים - כלים שמתמקדים בכתיבת תסריטי הבדיקה. בדרך כלל נכתוב בהם גם תוצאות צפויות לכל מקרה בדיקה ונוכל לשמור על עקביות בבדיקות. בכלים אלו ניתן לייצר תבניות לבדיקות חוזרות.
ישנן גם כלים המפיקים מאגרי מידע לשימוש בדיקות המערכת כדי לדמות סביבת production של המערכת. 
לקריאה נוספת על כלים לכתיבת בדיקות ונתונים לחצו כאן.

בדיקות ביצועים - בכלים אלו נשתמש כדי להעריך את איכות המערכת מבחינת יכולות הביצועים בזמן הרצת התוכנה.
פחות את "מה שהיא אמורה לעשות", אלא יותר כ"איך היא עושה את זה". הבדיקות כוללות: ביצועי המערכת, בדיקות נפח, עומס ולחץ, זמני תגובה, דליפות זכרון וכו'. 
לקריאה נוספת על כלים לכתיבת בדיקות ביצועים לחצו כאן.

אוטומציה - מעבר לתהליך הבדיקות הידני, כמעט בכל מקום היום, יהיו גם כלים אוטומטיים שיעזרו בבדיקות. באוטומציה, בדרך כלל, נשתמש בשפת תכנות שתבדוק את המערכת באופן... well... אוטומטי. במקום שבודק יעבור על הבדיקות פעם אחר פעם באופן ידני, הבדיקות האוטומטיות עוזרות לנו לחסוך זמן בבדיקות, ולייצר שינויים יותר תכופים במערכת (משמעותי בעדכוני גירסה, על מנת לוודא שבעת עדכון דבר אחד, לא נפגעו דברים נוספים).
לקריאה נוספת על אוטומציה לחצו כאן.

כלים נוספים - כלים נוספים לבדיקות ממוקדות וכלים תומכי בדיקה בכלל, תמצא כאן.

* חלק (אולי אפילו רוב) מהכלים מתממשקים לכלים נוספים, כדי לתת מענה רחב יותר. לדוגמה: כלי לניהול בדיקות שמשתלב עם כלי לכתיבת בדיקות.

תוכלו לפשפש בארגזי הכלים הנוספים:

אתר capterra - המון כלים, חוות דעת על כל כלי וסרטוני שימוש.

אתר qatestingtools.com - מידע מפורט על כל כלי, אתר ותיק ואמין.

אתר TKB - אחד האתרים הותיקים, עם רשימת סקירות מבלוגים בעולם לכל כלי.

 

bottom of page